05.10.2020.

L.P. JABUKE S GRIZOM


- 4 jaja - 2 čaše šećera - 1 čaša ulja - 1 čaša mlijeka - 3 čaše brašna - 1 prašak za pecivo za nadjev : - 1 kg jabuka - 1 čaša šećera - 5 kašika griza - 1 kašičica cimta priprema: - jabuke oguliti i rendati - dodati šećer - zatim sve kuhati - sastaviti jaja sa šećerom i sve dobro izmješati - dodati ulje i mlijeko, mješati - u brašno umiješati prašak za pecivo - potom dodati u tjesto - sve skupa miješati dovoljno dugo - u međuvremenu jabuke su skuhane - u jabuke dodati griz ili u zamjenu mogu i krušne / hljebne mrvice - dodati malo cimta i sve izmješati - tepsiju nauljiti i posuti sa malo brašna - izliti polovicu tjesta - zatim zapeći u zagrijanoj pećnici oko 10 min. na 180°C, toliko da se stvori kora na površini biskvita - pažljivo bez pritiska nanijeti nadjev - izliti ostatak tjesta i peći dalje na 180°C - preostaje posuti sa malo šećera u prahu - poslužiti se može odmah, jednako je ukusan kao i ohlađen - dobar vam tek i uspješna priprema - nemojte zaboraviti dodati lajk za ovaj video preplatite se na kanal i pratite nove recept,besplatno je hvala facebook stranica https://www.facebook.com/BosanskaTrad...

Нема коментара:

Постави коментар