22. 7. 2014.

SLANA TORTA OD TIKVICA



3 male tikvice (zukini)
- 200ml belanca (5-6 belanca)
- 3 kasike ovsenih mekinja
- kiselo mleko
- 2 kasike mlevenog lana
- so

Tikvice oprati i narendati na krupno rende. Usuti u posudu belanca, mekinje, tikvice i so. Dobro izmesati i izruciti na papir u tepsiju. Peci na 200C par minuta dok se ne ispece. Kora brzo bude pecena. Izvadite je i ostavite da se ohladi. Umutila sam 4 pune supene kasike kiselog mleka i 2 kasike mlevenog lana. Sacekati da odstoji kako bi lan upio tecnost, pa tek onda namazati korice. Kada se kora potpuno ohladila, podelila sam je na 3 dela i nafilovala sa smesom od kiselog mleka i lana. Ostavila u frizider da se dobro ohladi i da kore upiju surutku iz kiselog mleka.

Ova kolicina je bila dovoljna za nas troje da doruckujemo uz dodatak jos kiselog mleka.
Ova torta moze da se napravi od mnogo vrsta povrca, samo pustite masti na volju isto tako i sa filovanjem.



Нема коментара:

Постави коментар