1. 11. 2017.

KARABATACI U SAFTU



Apsolutno može da bude i ručak uz prilog i salatu ali eto nama je bila baš večera. Otkoštani karabataci su praktični i brzo se radi sa njima. Večera je bila veoma ukusna jer svi volimo ukus mesa koje se krčka u puno crnog luka. Uz šarenu sezonsku salatu ništa više nije ni bilo potrebno.

- 4 karabataka bez kostiju
- 2 veće glavice crna luka
- 5 čena belog luka
- 200ml supe (bujon)
- 100ml ulja
- so, biber

Crna i bela luka u ovoj kombinaciji nikada nije previše, jer baš oni daju tu slast ovako spremljenom mesu. Možete na ovaj način spremati i druge vrste mesa. Ja ću napisati koliko sam ja čega stavila jer je nama trebalo za 4 porcije. Vi ćete prilagoditi količine za vaše potrebe.


Crni luk iseći na rebra, a beli luk na sitno rende. U činiju staviti meso, luk, ulje, so, biber i sve dobro izmešati. Rernu uključiti na najjače da se greje, a za to vreme neka meso stoji u toj marinadi. Kada se rerna ugrejala, pripremiti posudu u kojoj će se meso peći i još jednom dobro promešati meso u martinadi. Moređati ga u posudu za pečenje i na svako parče ravnomerno rasporediti luk iz marinade. Ulje što je možda ostalo u činiju i njega izručite gde je meso.

Ako nemate supu, možete staviti i čašu vode ali je malo posolite. Supu uspite između mesa, nikako preko mesa. Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Neka ostane tako na najjače sat vremena, pa izvadite iz rerne i sklonite foliju. Pošto se meso dosta skupi prilikom pečenja, ja prebacim samo meso u manju tepsiju, pokupim sav luk iz tečnosti i staim gore na meso. Vratim nazad u rernu na 180C samo malo da zapeče ali da ne počne da se peče i luk, da ne bi izgubio sočnost. 


Нема коментара:

Постави коментар