27. 10. 2017.

ŠPAGETE I ARTIČOKA



Da iskoristimo i ovakav ručak kad već kažu da može ponekad i testenina za ručak ali nikako dva dana zaredom. Koristimo priliku da ručak opet prođe bez mesa i to nam svima prija. Danas smo se opredelili za špagete od heljde i raži, sa prelivom od artičoke i grilovanim mladim duguljastim patlidžanom, prilog sezonska salata.




- špagete 
- preliv od artičoke
- patiđžan
- so, biber
- zelena paprika
- sezonska salata
- ulje
- balsamiko


Količina špageta za jednu osobu je debljina malog prsta. Kako što vidite na fotografiji imam dozer za špagete i mogu vam reći da je veoma precizan za naše potrebe. Ustvari, ako je za 3 osobe, izmerim u dozer za četiri osobe i bude dovoljno za sve nas. Špagete ili neka druga testenina mogu biti od integralnog brašna po vašoj želji.

Patiđžan mali duguljast, zovu ga beba patliđžan. Po meni on je idealan za grilovanje i kada želimo da ostane nesmetano u kolutovima. Nije isključeno da mora baš on, tako da vi možete sami da se opredelite koji želite 


Preliv napraviti po receptu za "Artičoka namaz" ali vrlo malo bistrije, špagete skuvati po uputstvu na pakovanju, patliđžan iseći na tanke kolutove, posoliti, pobiberiti i ispeći na malo pouljenom tiganju ili staviti na električni gril. Kada je sve to gotovo, sjediniti u činiju i ostaviti da odstoji petnaestak minuta da se ukusi sjedine. Odozgo posuti sa kockicama zelene paprike.

Jelo je veoma ukusno i podseća na testeninu sa pečurkama.


Нема коментара:

Постави коментар