27. 10. 2017.

KROMPIR PEČEN U VODI



Dođe dugo čekano vreme i krompiru. Pošto je skroban, preporučuje se da ga što manje ima u jelovnicima. Ovo je jedna jednostavna varijanta i dopašče vam se ako ste ljubitelj krompira. Uz neku finu sezonsku salatu, jer meso se ne jede sa skrobnim povrćem,  imaćete fin ručak, koji treba da završite do 15h jer skrobno i testenina smeju da se jedu najkasnije do 15h. Sa 

Prilika je da spremate za celu porodicu isto, jer će se i njima ovo sigurno dopasti. Evo količina za 3 odrasle osobe koje su došle jako gladne sa posla.

- 10 krompira srerdnje veličine
- so, biber
- crni i beli luk u prahu
- 50 ml ulja
- 200 ml tople voda
- 50 ml ulja za mazanje tepsije



Krompir oljuštiti i iseći na kriške ili kolutove ali možete i kao za pomfrit. Za to vreme neka se rerna greje na najjače. Oljušten, isečen i opran krompir iscediti od vode i staviti u posudu gde ćete ga izmešati sa so, ulje, biber, crni i beli luk u prahu i ako hoćete dodajte još neki svoj začin. Sve dobro promešajte. Tepsiju ili pleh u koji ćete peći, namazati sa uljem. Krompir pomešan sa začinima izručiti u pleh i jednako rasporediti. Tople vode usutipo strani da ne bi sprali sa krompira začine. Stavite u rernu na sredinu i peći dok krompir ne dobije finu boju. On se ustvari, dok voda isparava, pomalo bari i na kraju zapeče kada voda ispari. 

Verujem da će vam se na ovaj način dopasti krompir jer apsolutno nema potrebe da se peče u ulju, jer i ovako će biti pečen i ukusan. 

Нема коментара:

Постави коментар