19. 10. 2015.

HLEB


- 2 kasike zobenih mekinja
- 1 kasika mlevenog lana
- 1 kasika glutena
- 1 kasika proteina
- 1 kasika gustina
- 1 kasicica suvog kvasca
- 1/4 kasicice soli
- malo zasladjivaca (da aktivira kvasac)
- 1 kasiku ulja
- 2 kasike mladog sira 2%mm
- mlake vode po potrebi



Opet nesto u pokusaju. Sve sam suve sastojke pomesala u jednoj posudi. U drugoj posudi sam razmutila sir sa malo mlake vode i sve pomesala sa suvim sastojcima. Mesila sam rukom jer sam zelela da bude cvrsto testo. Dodala sam jos vrlo malo mlake vode, jos malo kroz prste stiskala testo i ubacila ga u modlicu koju sam namazala sa uljem da se ne zaleti. Ukljucila sam rernu i ostavila testo pokriveno sa cistom krpom da kvasac pocne da dize testo. Tako je stajalo 1/2h i ubacila sam u rernu na 200C. Peklo se dok nije dobilo lepu boju, ali sam proverila i sa drvenom cackalicom da li se lepi.

Ukus je fin ali je rastresito zbog mekinja. Nije kao kada se zamesi sa brasnom. Dopalo nam se i pokusacu da ga jos usavrsavam.

p.s.sastojak koji ne zelite da ubacite u hleb, slobodno ga preskocite jer znam da se mnogi bune za gluten :)


Нема коментара:

Постави коментар