25. 6. 2015.

RAZLJEVUSA SA SPANACEM




Jos jedan moj recept u  HRONO KUVAR   (klik na vidis uslove kupovine knjige).

- 250gr spanaca
- 70gr svezeg sira
- 1 solja brasna (po zelji)
- 1/4 case kiselog mleka
- 1 jaje
- so, biber
- 1/2 praska za pecivo
- maslinovo ulje

Spanac oprati i kratko blansirati. Dobro ga ocediti i grubo naseckati. U ciniju izmesati jaje sa sirom i kiselim mlekom. Dodati suve sastojke i spanac. Trebalo bi da smesa bude malo gusca od one za pamacinke, a po potrebi dodati i vodu.

Tepsiju namazati maslinovim uljem i izliti smesu. 
Peci u zagrejanoj rerni na 200C/30'

p.s. morala bih samo napomenuti da na fotografiji u knjizi nije originalna moja fotografija. Kuvari su je napravili sa podlogom.  

Moja razljevusa izgleda ovako i mnogo je jednostavnija i brza za spremanje jer je bukvalno samo razlijem u tepsiju. 








Нема коментара:

Постави коментар