- 4 jajeta
- stevija
-100 brašna
- 1/2 p.z.p.
- aroma vanile
Umutiti masu kao za patispanj. Prvo dobro umutiti belanca sa stevijom, pa dodati postepeno zumanca i aromu. Na kraju sa brasnom i p.z.p. lagano sve smesati. Steviju dodajte po zeljenom ukusu.
Smesu sipajte u kesu za filovanje i nanesite na papir za pecenje. Keks pecite na 200C/~8-10'.
p..s.mozete nacrtati zeljene oblike na papiru velicine pleha i preko njega staviti papir za pecenje i tako ce biti svi keksi isti. Pre pecenja izvuci papir na kojem su nacrtani oblici
Koliko stevije Vi stavljate otprilike? Ja ne volim preslatko, a steviju nisam koristila... Hvala unapred.
ОдговориИзбришиAnonimna sto se tice kolicije stevie tu vam ne mogu pomoci. Ima bezbroj vrsta stevie od raznih proizvodjaca i nisu iste slasti. Ja koristim gustu tecnu steviu i ona ide na 100ml mase 1 kap. Ne znam kakvu cete vi nabaviti ali uvek na ambalazi pise koliko zamenjuje secera. U ovom receptu treba da zameni 4 kasike secera.
ИзбришиNadam se da sam pomogla
Pozdrav
Draga Jadranka, mozete li mi reci koje ste brasno koristili prilikom pravljenja ovih na slici savrsenih, a verujem i po ukusu piskota? Hvala unapred na odgovoru i savetu. Pozdrav Milica
ОдговориИзбришиMilice ja sam uvek koristila speltu kada sam želela da mi testo izgleda lepše... Ali možeš i integralno pšenično pa ga proseješ ako ne možeš da nađeš speltino brašno.
ИзбришиPozdravljam te i hvala što me pratiš <3