13. 9. 2014.

KAPKEJK IZ MIKROTALASNE



- 1/2dl brasna
- 5 kapi stevije
- 1 kasika kakaa u prahu (gorkog)
- 1 prstohvat soli
- 2 kasike ulja
- 1 kasika kiselog mleka
- 1 kasika badema

- 1 jaje
- prstohvat p.z.p.


Sve sastojke dobro izmesati da nema grudvice i usuti u soljicu. Zavisi od velicine, mozda budu dve soljice.
Soljicu stavite u mikrotalasnu i pecite na najjačoj temperaturi 60 sekundi.
Nakon 30 sekundi proverite kakvo je stanje. Kolac je gotov kada je na dodir elastican i ljepljiv.
 Kolac mora ostati mekan i socan. Nemojte cekati da se kolac stvrdne jer ce biti tvrd i suv. Ako je nakon 60 sekundi jos uvek premekan namestite mikrotalasnu na još 30 sekundi.
Ovaj recept ne mora da bude samo za one koji su izasli iz restrikcije, ako ga jedu posle dorucka, onda bi mogli da stave kuglu hrono sladoleda odozgo. A ako je za poslepodnevnu uzinu, onda moze da se ubaci malo nekog suvog voca.


p.s.fotografiju sam uzela sa neta jer moja nije bila tako lepa

Нема коментара:

Постави коментар