18. 9. 2014.

OTVORENA PUNJENA PAPRIKA



Obozavam miris dok se kuva punjena "filovana" paprika. Ni jedno jelo kao ona ne mirisi. Cak se i djuvec razlikuje po mirisu, a u sustini imaju isti sastav povrca. Na poslu kada kuvam punjene paprike, jos nikad se nije desilo da neko kada ulazi u lokal ne naglasi:"Kako lepo mirisi punjena paprika." Cak sam i strance "navukla" na papriku i sarmu.


Ovo nam je brza varijanta punjene paprike
- 2 ljubicasta luka
- 2 paprike
- 1 patlidzan
- 2dl gustog paradajza
- 1kg mlevenog mesa (po izboru)
- vode
- so, biber, zacini

Mislim da se lepo vidi na slikama postupak spremanja. Iseckati luk, patlidzan, papriku. Prvo staviti luk u malo ulja da se dinsta, pa dodati patlidzan i papriku.


Neka se dinsta posoljeno i zacinjeno. Zatim dodati mleveno meso i mesati sve vreme dok se meso ne usitni. Zaciniti ako treba jos i na kraju dodati gustog paradajza. Trebalo bi da imate tecnosti od povrca i mesa dok su se dinstali. Ako vam se posle dodavanja paradajza cini da je gusto ili da nedostaje vode, vi dodajte koliko mislite da je potrebno. Ubacite i lovorovo lisce. Neka se krcka jos nekih 20'.


Нема коментара:

Постави коментар