12. 8. 2014.

KANADSKI HRONO BUREK

                                                                               


- 2/3 brašna od meke spelte 
- 1/3 heljdinog brasna
- so da ne bude slano
- malo ulja maslinovog za testo
- mlake vode da se dobije tvrdje testo

Zamesiti tvrdje testo i ostaviti testo u 
najlonu da se 
odmara najmanje 30 minuta. Odlucila sam se da razvijem kore na masini za testeninu. Uspela sam do najtanjeg da razvijem. Dalje sam sve postupala sa testom kao da sam rukom teglila, ali je ovaj put burek napravljen prazan i poprskan izmedju svakog reda sa vodom i maslinovim uljem. Kore su ispale savrsene, ali i dalje je previse heljdinog brasna. 

5.feb.2017.edit:pošto je sada svima dostupno speltino brašno, prepravila sam i u sastavu da umesto belog brašna piše meko speltino. Jedino ako ste na početku restrikcije, ne bi trebalo ni sleptu da koristite ali ako ste duže vreme na restrikciji, možete početi da je koristite ali ponekad i umereno.




                                                                           

6 коментара:

  1. Neli belo brasno e zabraneto vo Hrono ishrana? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za spremanje testa za razvlacenje kora sme ali ne vise od 2 puta mesecno. Mada, sada ima i meko speltino brasno, pa ne mora belo psenicno.....

      Избриши
    2. Da bismo kao čitaoci mogli da verujemo nekom receptu, trebalo bi da stoji u tekstu, a ne tek da na tu činjenicu budemo upozoreni zahvaljujući nekom komentaru. Hoću da kažem, taman sam bila zadovoljna što sam otkrila ovaj blog, ali sada sam zbunjena jer se pitam... da li nam je u ostalim receptima nešto prećutano. Nama, nedovoljno informisanima.

      Избриши
    3. Ako mislite na hrono pravila, nema tu nista skriveno. Ko god resi da krene na hrono taj mora prvo da procita nanjovije izdanje knjige od Dr Ane Gifing. Bez procitanih
      pravila se ne startuje. Mada
      najbolje je otici na pregled u centar njihov i tamo dobijati direktne instrukcije jer moji
      recepti su uopstena pomoc, a saveti
      od Dr na pregledu su za svakog pojedinacno. Ja nikada nisam bila u centar i pisem recepte za opsta
      pravila, a svako ko je na hrono zna sta to znaci. Ako mi neko postavi pitanje kao ono prvo gore, to se odmah vidi da knjiga nije procitana i da je nepotpuna informacija prikupljena negde u nekoj grupi.

      Избриши
  2. Ja nisam poznavalac hrono ishrane ali meni je ovaj recept jasno napisan, fotografije su odlične i da upotrebim taj izraz..ovom receptu verujem, jer u pitanju je RECEPT za KORE a ne recept, tj. detaljno uputstvo vezano za pravila hrono ishrane. Ta pravila svako može da nađe i ne razumem kritike na račun ovog recepta. Odličan je, kao i svaki do sada. Samo napred draga Jadranka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sirius hvala na podrsci. Upravo tako. I u knjici Dr Gifing ne pise kada i kako, jer te informacije se dobijaju kod njih na pregledu jer za svakog je drugo neko pravilo koje zavisi od licne tolerancije na hranu.

      Избриши