15. 9. 2018.

MINJON KOCKE KOKOS (rafaelo)


Moram odmah da kažem da su moje mere stvorene za 4 pakovanja kora za MEDENU ali može i za MAĐARICU. Naravno možete i sami da napravite kore ako više volite domaće.

Ja ću napisati tačne mere za 4 kolača sa po 4 kore, jer ja to tako radim, pošto meni treba puno minjona. Sve mere podelite na 4 dela i to je onda za 4 kore ili jedno pakovanje gotovih kora.

Takođe, ovde tačno piše šta sam ja koristila, a vi možete praviti zamenu namirnica ako želite.

- 1,5 litar mleka
- 300gr bele čokolade
- 300gr šećera u prahu
- 450gr maslaca
- 500gr sitnog kokosa
- 100gr brašna od kokosa
- 160gr gustina (ili 4 pudinga od kokosa)
- 1 aroma od kokosa
- 4 pakovanja kora (16 kora)

Od mleka i gustina skuvati uobičajeno "puding" kao što to inače radite.
Kada ste ga skuvali, isključite ringlu u to ubacite čokoladu i aromu i mešajte kod se sve ne sjedini. Zatim dodajte brašno od kokosa i sitni kokos, i sve dobro izmesajte. Ovo bi trebalo skroz da se ohladi ali poklopljeno da se ne bi uhvatila korica odozgo. Posto ja pravim velike kolicine, fil odližim do sutra u frižideru. Ako pravite fil samo za jedno pakovanje, to će biti hladno za par sati u frizideru. Kad se skroz ohladilo, dobro mikserom izmiksati da dobijete finu kompaktnu masu. Posebno dobro umutiti maslac i šećer u prahu u penastu masu. Zatim sve to dobro sjediniti jedno s drugim i filovanje može da počne. Za 4 kore, treba 3 fila ( za svaki slučaj da napomenem). Ja odozgo stavim nesto lakše kao sto je daska za sečenje, samo da bi se kore fino zalepile za fil. Odložim u frižider i sutradan ih isečem na kockice 3x3cm uz pomoć lenjira (ravnala) ali ih prethodno ostavim u zamrzivaču 1h da se jače ohlade jer tada se seku savršeno.
Čokoladu otopiti na pari zajedno sa uljem i neprekidno mešati. Kada se sjedinilo ostaviti malo po strani da se prohladi jer se onda bolje i lakše radi. Možda vi već imate svoje sisteme kako prelivate minjone čokoladom. Ja ih umočim u čokoladu i ređam na rešetku.
To je takav tip fila, isti kao i za torte, pa minjone obavezno treba čuvati u frižideru.
Izvinjavam se zbog dužine recepta ali ne umem kraće 
Za prelivanje ove količine isečenih kockica je potrebno 800gr bele čokolade. Ja na 100gr čokolade dodajem 3 kašike ulja. Ali to ne mora da bude uvek tako jer često puta dok kocke prelivam moram da dodam jos ulja jer nekad bude čokokada baš gusta.

Ovako ja prelivam

Нема коментара:

Постави коментар