7. 6. 2018.

MINJON KOCKE NESKAFE


- 1 pakovanje kora za "Mađaricu"
- 1 litar mleka
- 160gr gustina
- 200gr čokolade
- 1 puna kašika instant neskafe
- 300gr šećera
- 200gr putera

Od mleka, gustina, neskafe i šečera skuvati krem na uobičajen način. Sipati u šerpu da se na slabijoj vatri zagreje 800ml mleka i šećer do ključanja. Ostatak od 200ml hladnog mleka pomešati sa gustinom i neskafom. Kada je mleko skoro provrilo sipati smesu sa hladnim mlekom i mešati da se ne bi stvarale grudvice. Posle 2-3 minuta sigurno je skuvano i sklonite sa ringle. Tada u to ubaciti čokoladu i mešati sve vreme dok se čokolada ne otopi. Zatim dodati maslac sobne temperature i mešati dok se sve fino ne sjedini. 


Fil bi trebao da bude skroz ohlađen. Uglavnom ga skuvam popodne i kada se ohladi, ostavim ga u frižideru da prenoći. Sutradan ga dobro izmutim sa mikserom i tek tada filujem korice. Prethodno izmerim smesu i podelim na tri jednaka dela, kako bi svaki red fila bio iste debljine. Naravno to ne mora  ali ja tako volim. Kad filujem i rozen korice, isto prethodno izmerim i podelim fil na jednake delove.

Kore nafilovati i samo odozgo staviti nešto lakše da bi se kore slepile. Nikako nešto teže jer onda takođe kore jako omekšaju. Ja uvek stavim odozgo jedno pakovanje kora, to je 400gr i dovoljno je. Ostavim da prenoći u frižideru, a sutradan stavim u zamrzivaču da se dodatno još više ohlade jer tada se seku kocke savršeno. Znači, nikako da se zamrznu, nego samo da se još više ohlade nego što su u frižideru. 

Što se tiče prelivanja, svi imamo neke svoje sisteme, ja sam postavila fotografiju kako ja to radim i to mi se pokazalo za sada najbrže. 


Evo ovako izgleda čokolada koju ja koristim. Uvek u fil dodajem boju koja odgovara boji voća, tako dobijem intenzivniju boju fila. Ovog puta je bila u pitanju mlečna čokolada jer je fil sa neskafom.
Нема коментара:

Постави коментар