5. 10. 2020.

TRIPHALA GUGGULU


Gojaznost je jedna od najugroženijih bolesti u celom svetu. Trifala guggulu je danas vrlo efikasan, većina lekara propisuje Triphala guggulu za gubitak težine. Studije govore da je gojazna osoba sklonija raznim opasnim i smrtnim slučajevima kao što su srčani udar, dijabetes tipa 2, hipertenziju, visok krvni pritisak i čak tumori.

Mnoge medicinske prakse se sprovode kako bi dobili kontrolu nad gojaznošću; Međutim, vrlo mali broj njih je od pomoći. Na primer, kompozicija Triphala guggulu koju je predstavila Aiurveda, koja se smatra dobrom. Dakle, šta čini jedinjenje tako jedinstvenom i efikasnom? Hajde da je saznamo u ovom članku.


Šta je Triphala Guggulu?
Guggulu je ekstrakt smole koji je vjekovima korišten u aiurvedskoj medicini. Trifala Guggulu je dobro izbalansirana mešavina dve veoma efikasne biljke opisane u Aiurvedi. Dok je Triphala jedan od najefikasnijih čišćenja creva, Gugul radi kao efikasan agent odbrane za telo. Ova mešavina se koristi u Indiji za razne lekarske potrebe više od 3000 godina.

Trifala je kombinacija tri ajurvedska biljna plodova: Chebulic Mirobalan (poznat i kao harad ili haritaki), indijski gooseberri (poznat i pod nazivom amalaki ili amla) i Belleric Mirobalan (takođe poznat kao Vibhitaki, Bibhitak ili Bahera), koji je sjajan kombinacija ajurvedske izvrsnosti.

Dok je Guggulu visoko kvalitetan čist ekstrakt divljih napravljenih lekovitih biljaka. Guggulu je proizveden kao sok Gum Guggulu iz divljeg pogona Guggulu (Comiphora Mukul).

Amazing Triphala Guggulu prednosti
Prema različitim knjigama Aiurveda Triphala Guggulu je čudesna biljna lekovita formulacija koja leči gotovo sve bolesti koje su prisutne na zemlji. Triphala Guggulu balansira Vaata (Air), Pitta (Metabolic Fire) i Kapha (Voda) u telu.

✔ Zadržava zdrav nivo holesterola

✔ tretira akne

✔ Održava zdravo varenje

✔ Odličan menadžer težine - otkrijte kako ćete izgubiti težinu za 21 dan

✔ Pomaže u smanjenju i kontroli gojaznosti

✔ Tretirajte osteoartritis i reumatoidni artritis

✔ Pomaže u čišćenju i toniranju gastrointestinalnog trakta

✔ Nežno stimuliše zidove creva i creva kako bi eliminisao fekalni materijal iz tela

✔ Koristan u različitim poremećajima srca kao što su prekomerna palpitacija srca

✔ Smanjuje visok nivo krvnog pritiska i anksioznosti

✔ Veliki antidepresivi

✔ Poboljšava funkciju jetre, kao što to čini Turmeric

✔ Koristi od umora, konstipacije, lošeg probavljenja, dijabetesa, niskog metabolizma, sinuzitisa, alergija, zagušenja sinusa, reumatizma, artritisa, hemorrhida, toksemije, hiperglikemije, opće slabosti, krhkih noktiju, upale kože, miopije, glavobolje

Štaviše, veoma je korisno u artritisu jer balansira Vaata (Air) i Kapha (Voda) između zglobova i time održava prirodno jastuče. Triphala Guggulu poboljšava cirkulaciju krvi u telu.

Spisak je toliko obiman da se imena ne mogu pokrivati ni na jednoj ivici A4 listova. Iako su prednosti ove biljne mešavine bezbrojne, većina ljudi više voli Triphala Guggul za gubitak težine i druga pitanja vezana za zdravlje.

Ako govorimo o dozama Triphala Guggulu, onda treba pomenuti da je ova smeša propisana kao lek. Iako, daje puno efektivnih rezultata ako se konzumira kao dodatak ishrani. Doze su normalne, ali ponekad zavise od potrebe tela pacijenta.

Triphala Guggulu za gubitak težine

Kada se Triphala pomeša sa Guggulom, proizvodi izuzetno vredan i koristan lek, koji se koristi za detoksikaciju organizma, za održavanje metaboličkih funkcija i za hroničnu konstipaciju koja se javlja u starosti. Međutim, korišćenje Triphala Guggul za gubitak težine je visoko cenjeno u celom svetu.

Ne bi bilo pogrešno reći da je Triphala Guggulu odličan menadžer težine, jer oslobađa višak vode iz tela i održava zdrav nivo holesterola u telu. Stoga, u osnovi pomaže u smanjenju i kontroli viška masti, gojaznosti i prekomjerne težine. Kao što je varenje jedan od glavnih faktora koji su odgovorni za probleme sa gojaznošću i težinom, tako da pomaže u održavanju zdrave digestije povećavajući metaboličke aktivnosti u telu.

Trifala Guggulu Dosage

Normalno, osoba može uzimati 1-2 tablete / kapsule / žličice dva ili tri puta u toku dana sa toplom ili mlakom vodom. Trebalo bi se poželjno nakon jednog sata uzimanja jela. Može se popiti i toplim ili mlakim mlijekom.

Ne uzimajte ga sa hladnom vodom

Uvek izbegavajte da ga uzimate hladnom vodom, tako da ova mešavina neće doneti željene rezultate. Da bi se olakšalo masno dejstvo Triphala Guggulu-a, trebalo bi da se uzima sa toplom vodom, toplim mlekom ili toplim čajem. Iako pomenuta doza Triphala Guggulu može zvučati manje u količini kako bi izgubila te dodatne kilose, njegovi efekti su neverovatni.

Iako je mešavina Triphala Guggulu sigurna u svakom kontekstu, Guggulu ponekad može postati opasan po zdravlje.

Guggulu neželjeni efekti

Neželjeni efekti Guggulu postaju snažni sa određenim prehrambenim proizvodima kao što su sve vrste mesa, morske hrane, crnog grama, jajeta, alkohola, duvana, skute, pirinča, konzervirane hrane i sladoleda i sl. Tako treba pokušati da ih izbegnemo. Umesto toga, osoba može probati hranu kao što su pšenica, bamija, zeleno i listnato povrće, tikvice i tikve, niska slana hrana, svježa piskavica, spanać i paradajz itd.

Pošto se Guggulu smatra promoterom menstrualnog pražnjenja i stimuliše urinu, stoga, imajte na umu da se ne treba uzimati tokom trudnoće.

Gde kupiti Certified Triphala Guggulu?

Amazon je odlično mesto gde možete kupiti sertifikovano organsko Triphala Guggulu i možete videti druge recenzije kupaca. Kupujte najbolje proizvode



Нема коментара:

Постави коментар