19. 1. 2018.

POHOVANI HELJDIN HLEB

Eksperiment koji mi je totalno uspeo. Dok sam o svemu razmislila, shvatila sam da bi ovo bio odličan doručak ako nam se ne jede meso.

- stari hleb od heljde (klik da pročitaš recept)
- 2 jaja ili 3 belanca
- prezle od hrono hleba
- so, biber, začini

Pogledajte prvo recept za hleb od heljde . Dovoljno je da odstoji jedan dan, ne mora duže.

Ja sam meni isekla 3 kriške i bilo mi je dovoljno, jela sam sa namazom od leblebije, humusom .

Jaja ili belanca malo posoliti, pobiberiti i dodati još nekih začina ako volite. Ja sam dodala još samo beli luk u prahu. Sve zajedno umutiti viljučkom ali da se ne pretvori u penu. Samo malo ulupati da bude bistro.

Kriške hleba potopiti u tu smesu, pa u prezlu, pa opet u smesu od jaja i opet u prezlu. Poređati u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. U zagrejanu rernu na 180C staviti da se peče. Ne na jače jer bi prezla izgorela. Meni se peklo tako 20 minuta  i bilo je dovoljno. Vi obratite pažnju jer sve rerne peku drugačije, a i struja nije uvek ista.

Ja sam zaista oduševljena ukusom. Ovo se ne može nikako pogoditi da je hleb u pitanju. Oduševljena sam i mirisom i ukusom.

Predivno je zaista !!!
  





Нема коментара:

Постави коментар