4. 1. 2018.

GIBANICA


- pakovanje kora za pitu od dozvoljenog brašna (500gr)
- 6 jaja
- 100ml ulja
- 500gr feta sira
- 200ml kiselog mleka
- 200ml gazirane vode
- 1 pecivo prašak

Sve sastojke, osim sira, staviti u veču posudu i umutiti mikserom. Zatim feta sir krupno narendati na rende ili rukom izmrviti. Špatulom sve izmešati i ubaciti kore koje su iskidane na krupnije komade. Rukom pomešati kore i smesu kako bi svugde prošao sir i smesa. So nije zaboravljena jer je feta slana. Ako vam se učini da je to gusto, pritom imajući u vidu da trebaju kore prilikom pečenja da upiju tečnost, vi dodajte gazirane vode koliko mislite da treba. Ja nisam trebala ništa da dodajem. Pravouganu dublju tepsiju namazati uljem i smesu fino jednako rasporediti po celoj tepsiji da ne bi na nekim mestima bilo samo tečnosti ili samo kore.

U zagrejanoj peći na  180C koliko je potrebno da ne bude u sredini ne pečeno. Ja sam pekla 50 minuta. 


Нема коментара:

Постави коментар