11. 11. 2017.

PUNJENE PEČURKE SA TUNOM I POVRĆEM



Uglavnom ovako fine obroke ne spremam samo za sebe. Tada to bude samo nešto na brzinu. Ali kada znam da će mi se i drugi pridružiti, onda volim da napravim nešto zanimljivije i privlačnije. Večeras su to punjene pečurke sa tunjevinom. Ove su velike pa je išlo brže.

- pečurke
- tuna iz vode
- seckani vlašac
- namaz od artičoke
- paprike u bojama
- crni luk


Rernu uključiti da se greje na 220C dok se spremi nadev. Očistiti i oprati pečurke. Stablo njihovo upotrebiti za punjenje ako je u dobrom stanju. Nekad ako pečurke nisu na vreme ubrane ili su odavno ubrane, stablo promeni boju i bude šupljikavo, pa ga ja bacim. Ovog puta je sve bilo u najboljem redu, pa sam sve upotrebila.

Po jednu krišku paprike (imala sam žutu, crvenu, zelenu) iseckati na sitne kockice, stablo pečurke, crni luk i vlašac takođe iseckati na sitno. Sve fino pomešati u činuju sa oceđenom tunom, so, biber, začini. Dodavati namaz od artičoke, koliko je potrebno da se poveže punjenje, kako se ne bi rasulo prilikom pečenja. 

Puniti pečeurke do vrha koliko može. Staviti u rernu i smanjiti temperaturu na 180C. Peći dok ne dobije finu boju, a i do tada će sva voda koju pečurke puste ispariti. Poslužiti sa salatom koju volite.

Naravno ovo može i u restrikciji. Imamo takav sličan recept, ali ovde su paprike raznih boja pa je samo za vanrestrikciju.


Нема коментара:

Постави коментар