11. 11. 2017.

KUPUS ČORBA



Ova divna kupus čorba je baš bila nama večera, nisu ostaci od ručka. Svima se jelo nešto toplo na kašiku, pa smo se setili da imamo svežeg kupusa.

- 1/2 manjeg svežeg kupusa
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 3 manja pileća karabataka bez kosti
- 2 kašike koncentrovanog paradajza
- 1 kašičica crvene aleve paprike
- so, biber
- začini

Jednostavno i brzo. Kupus, batake bez kožice, crni i beli luk, sve iseći na kocke i kockice. U šerpu staviti povrće, meso, so, biber, začine po želji, koncentrovani paradajz, alevu papriku i naliti vodom da sve ogrezne u vodi. Namerno ništa nije dinstano da bi sve bilo kao supa.  Sat vremena kuvanja na umerenoj temperaturi je sasvim dovoljno da se svi ukusi sjedine.

Ovo može da bude i ručak u restrikciji ali stavite jače meso.


Нема коментара:

Постави коментар