12. 11. 2017.

ČORBA S POVRĆEM I PILETINOM




Povrće može da bude po vašem izboru. Kod nas u čorbi se našlo to što je bilo u zamrzivaču i frižideru.

- komad krtog belog mesa
- razno povrće po izboru
- crni i beli luk
- 2 kašike kokosovog mleka
- 1 kašika ulja
- so, biber
- začini 
- seckano lišće peršina


Ovde je baš raznog povrća, šargarepa, zelena i narandžasta paprika, grašak, crni i beli luk, bilo je čak i nešto malo boranije zelene. 

Crni luk iseckati na sitne kockice i propržiti na ulju, malo posoljeno. Meso iseći na kocke, papriku na manje parčiće, šargarepu na kolutove. Kada se luk upržio, dodati meso pa i njega malo propržiti, tek da promene boju sa svih strana. Zatim dodati ostatak povrća, naliti vode koliko da sve ogrezne i začiniti po ukusu. Tako neka se krčka na slaboj temperaturi dok se meso ne skuva. Na kraju dodati kokosovo mleko i na sitno rende narendan čen belog luka.

U mom tanjiru je bilo povrće bez šargarepe sa par kockica mesa.

Нема коментара:

Постави коментар