23. 7. 2017.

FILETI DINSTANI U POVRĆU




Najčešće su brza jela i veoma ukusna uz dobar odabir namirnica. Ovo je zaista jedno jako brzo jelo, a na kraju rezultat je fenomenalnog ukusa.

- 6 manjih svinjskih fileta
- 2 žute paprike
- 1 veća glavica luka
- 50ml ulja
- 500ml soka od paradajza
- so, biber
- bosiljak i beli luk

Filete izlupati, između dva najlona, čekićem za meso. Luk iseći na rebra, a papriku na kraće štapiće. 

U tiganju na malo ulja propržiti filete sa obe strane. Izvaditi ih iz tiganja, a u to ulje u koje su se propržili fileti, dodati ostatak ulja i prodinstati prvo luk, pa posle 5 minuta dodati i papriku. Povrće ne treba dugo dinstati da bi ostalo vidljivo. Posoliti, pobiberiti i dodati bosiljka. Preliti sa paradajzom i fino sve promešati da se sjedini. Rasporediti propržene filete i uronite ih na dno tiganja, da bi povrće bilo preko fileta. Kada provri, neka se krčka na slaboj vatri. Kada paradajz ukuva i lejo je gotovo. Pred kraj pospite sa belim lukom koji ste na sitno rende narendali.

Kad god spremam jelo sa kuvanim paradajzom, obavezno koristim beli luk jer se meni ta kombinacija mnogo dopada. Uvek beli luk stavljam na kraju kuvanja jer tako zadrži svu svoju aromu.



Нема коментара:

Постави коментар