27. 5. 2016.

VREME JE ZA DETOKS


Toksini u naše telo dopiru sa svih strana – iz hrane, vode, vazduha, a očigledni pokazatelji koliko nam škode su znaci koje naše telo pokazuje. Izloženost organizma njihovim dejstvu je konstantno i usled nezdravog stila života nakon nekog vremena dolazi do njihovog nakupljanja u organizmu što rezultira različitim tegobama.
Ovo su neki od znakova da vam je potrebna hitna detoksikacija
NAGLE PROMENE RASPOLOŽENJA
Stres je lepak za toksine koji slabe organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.
Savet: Naučite da se opustite – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto  pogubno štetnih i toksičnih kafe i cigareta posegnite za čajem i svežim voćem.
NADUTOST
Usled nezdrave ishrane i brzog načina života nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost. U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih materija što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i naposletku manjkom energije.
Savet: U svoju ishranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz tela, poput limuna, jedite sveže voće i povrće, žitarice od celog zrna i pijte čaj od nane.
MANJAK KONCENTRACIJE
Pad koncentracije usred kog ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju da paničimo i time dodano pogoršavamo situaciju jeste pokazatelj zatrovanosti tela toksinima.
Savet: Telo je poput kompijutera kom sa vremena na vreme treba restart, ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite da prepoznate jasne simptome koje vam šalje i omogućite mu odmor bilo koje vrste vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u telo.
LOŠ KVALITET KOŽE
Masna koža i ispucani kapilari su posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora, koje dalje uzrokuje akne, bubuljice i slične nesavršenosti na koži.
Savet: U svoju svakodnevnu rutinu uvedite fizičku aktivnost, piling i masaže, i pređite na biljnu zdravu hranu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu,koja se najefektivnije čisti i negujte iznutra.
Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napici. Jedan od njih svakako jeste napitak od đumbira.Osim što blagotvorno deluje na raspoloženje i ublažava nivo stresa, đumbir je pravi melem za želudac i creva, a poznat je i kao lek protiv gripa i prehlade, mučnine, poboljšava cirkulaciju i povećave imunitet. Ako pijete napitak od đumbira, očistićete svoj organizam od otrovnog taloga koji se nakuplja u vašem telu.
Sastojci: 4 šoljice vode, 2 komada svežeg đumbirovog korena (5 cm debljine)
Dodaci po želji: med i kriška limuna.
Ogulite đumbirov koren i isecite ga na tanke kriške. Stavite đumbir i vodu u blender dodajte med i llimun po želji i sve zajedno izblendirajte.
POTREBA ZA NEZDRAVOM HRANOM
Povećana potreba za nezdravom brzom i masnom hranom znak je kako je vaše telo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vreme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti krvnog sistema, oni stopiraju rad bubrega i jetre.
Savet: Priuštite sebi pet dana temeljnog čišćenja uz sveže ceđene sokove od voća i povrća, izbacite meso iz prehrane. Ne zaboravite da izbacite kupovne sokove koje možete zameniti puno zdravijim sokovima od pravog voća i povrća.
izvor:tinkturedrsulca  

Нема коментара:

Постави коментар