26. 2. 2016.

GULAŠ SA SUŠENIM POVRĆEM


- 3 polovine srednje veličine pilećeg belog mesa
- 3 pune kašike sušenog pečenog crnog luka na režnjeve
- 3 pune kašike sušenog miks povrća
- 2 kašike ulja
- 2 kocke za supu
- 1 kašiku sušenog seckanog vlašca
- so, biber
- 1 kašika aleve paprike
- *200gr makarona od rižinog brašna
- 500ml vode
- vode po potrebi

Belo meso iseći na manje kocke 1,5x1,5x1,5cm. Ulje zagrejati i u njega staviti da meso sa svih strana promeni boju. Zatim dodati 500ml vode i sve ostalo osim makarona. Kada sve fino promešate i voda provri, smanjiti na slabiju temperatutu da polako kuva. Meso je mlado i kockice su male, tako da ce biti dovoljno 10 minuta. Kada prodje to vreme ako nema vode preko mesa dodajte da bude ~1,5cm vode iznad. Ubacite makarone i od momentu ključanja neka polako kuva 5 minuta i isključite ringlu. Sada su makarone na pola skuvane ali dok budu stajale u toj ključaloj vodi one će polako vodu upiti i biće kao što vidite na fotografiji. 

Tako skuvane makarone neće biti mekane i biće jako sočne.

Eto, tako sam ja kuvala nama obroke godinama kada sam sa decom odlazila na Zlatibor par nedelja u zimskom periodu. Praktično i ukusno. Jedino što su ovog puta makarone bile od rižinog brašna, a pre smo koristili klasićnu pšeničnu testeninu. 

*za hrono ishranu koristite testeninu koja vama odgovara u granicama tolerancije

Нема коментара:

Постави коментар