14. 12. 2015.

SLOJEVITA TORTA - Dr Šulc

addtext_com_MTMxNDQ2NzQ4NDE
 Upotrebite ovu tortu kada želite da impresionirate, jer ona ima nekoliko slojeva: „čokolada“, vanila, cvekla i nana, kao i kokos-javor preliv.
Sastojci:
Kora
1 šolja integralnog brašna (npr. heljda)
1 šolja urmi ili suvih šljiva
„Čokoladni sloj“
3 banane
1/4 šolje mlevenog rogača (ili više po ukusu)
1/2 kašičice soli
1 kašičica vanile
1 kašičica cimeta
1/4-1/2 kašičica aleve paprike, u zavisnosti od ukusa
1 kašika agave/javorov sirup/organski med
voda, ako je potrebno
Vanila sloj
1 1/2 čaše indijskog oraha
3 kašike agave/ javorov sirup/ organski med
Seme iz jedne Vaniline mahune
1/3 šolje vode, koristite malo onoliko koliko je potrebno
Sok od jednog limuna
Cvekla sloj
1/2 šolje soka od sveže cvekle
2 banane
1/2 šolje pinjola
1-2 kašike agave/ javorov sirup/ organski med
2 kašike topljenog kokosovog ulja
Nana sloj
2 šolje svežeg lišća od nane
1/2 avokada
1/4 šolje agave/ javorov sirup/ organski med
1/2 kašičice soli
Sok od jednog limuna
1/4 šolje mleka od oraha, koristite što je manje potrebno
2 banane
Kokos-Javor preliv
1 kašika topljenog kokosovog ulja
1 kašika javorovog sirupa
Priprema:
Da biste napravili koru: Blendajte urme ili suve šljive i brašno dok se sve zajedno donekle ne sjedine. Postavite i pritisnite sloj na dno modle za tortu i stavite sa strane.
Da biste napravili svaki sloj: Blendajte sastojke (u svakoj listi) dok smesa ne postane glatka, zatim sipajte svaki u posebnu činiju. Sipajte deo „čokoladne“ smese sasvim tanko, onda neka se stvrdne u zamrzivaču. Dalje, sipajte tanak sloj krema sa cveklom, pustite da se zamrzne. Nastavite dalje izlijte, zamrznite, sipajte, zamrznite! Stavite slojeve u koji god želite redosled. Da bi ste napravili preliv, promešajte sastojke zajedno dok se ne sjedine zatim ukrasite. Uživajte!
izvor: tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар