17. 12. 2015.

PITA SA JABUKAMA


Sastojci:
Kora:
– 3 šoljice brašna od proklijale i samlevene heljde
– 1 šoljica kokosovog brašna (možete ga zameniti orašastim plodovima po izboru)
– 5 kašika brašna od rogača
– pasta od urmi i grožđica – 8-9 namočenih urmi, mala šaka suvog grožđa (isto namočenih) i pola veće jabuke
– prstohvat soli
Fil:
– 2-3 velike jabuke (količina po želji), cimet
Priprema:
Kora:
U suve sastojke dodajte pastu od urmi i grožđica i zamesite testo. Ako je potrebno dodajte još nekog brašna po želji. Podelite smesu na dva dela i razvijte u dve kore.
Fil:
Na donju koru stavite fil i poklopite gornjom. Možete pitu odmah jesti, a možete je i dehidrirati 30-60min.
*Najbolja je kada odstoji do drugi dan: ukusi se prožmu, a kora upije sok od fila.
izvor:tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар