14. 10. 2015.

GALETE- Dukan



Opet jedan sasvim obican recept, ali eto mozda zatreba nekom. Nisam gledala kakvim ima recepata na ovu temu, jer moj aparat za zivotinjsko carstvo ima mnogo tanje ploce, samim tim su i galete dosta tanje, pa mi je bila potrebna bistrija smesa. 

Sve sam radila sa kasikom, nisam merila u grame. To sve sto vidite na prvoj fotografiji, to sma sve dobila od te smese.

- 2 jaja (ili 3 belanca)
- 2 kasike mekinja
- 1 kasika gustina
- 1 kasika glutena
- 1 kasika mlevenog lana
- 100ml zasladjivac u granulama "Splenda"
- vrlo malo soli
- aroma od vanile
- mleka 2%mm po potrebi 



Ja sam koristila samo belanca, a kome ne smetaju moze i zumanca. Nisam ih posebno mutila. Sve sastojke sam sjedinila i dodavala mleka da dobijem odgovarajucu gustinu. Kada sam smutila, ostavila sam u frizideru da odstoje 1/2h da mekinje i gluten upiju tecnost. Nisam morala posle da dodajem mleka jer je bilo dovoljne gustine. Od ove smese bile bi lepe i palacinke. Dobila sam tacno 500ml gotove smese. 

Iskoristila sam priliku pa sam jela galete sa dukan dzemom (klik da procitas) . Mnogo je bilo ukusno sve. Imala sam utisak da je sve isto kao i pre dukana. Mada nemam zelju za slatkim, ali eto, cisto promene radi.

*Ako volite slane galete, onda izostavite zasladjivac i dodajte vise soli.
*Ako nemate ili ne smete gluten onda ga izostavite i sve je u redu. Dobicete manje jer ide onda i menje mleka.




Нема коментара:

Постави коментар