12. 10. 2015.

DZIGERICA U LUKU


Tako brzo i tako jednostavno, a tako ukusno. Nisam dugo spremala dzigericu jer na nasem proslom rezimu ishrane su zabranjene iznutrice. Juce sam naisla na divnu svezu i nisam mogla da joj odolim. Nista specijalno ovaj put nije spremljeno ali je zaista jako ukusno. 

- 10 dzigerica pilecih
- 2 ljubicasta luka
- so, biber
- seckan vlasac

Luk ne mora da se jako sitno isece, moze cak i na kriske. Dinstati ga na vodi na slaboj vatri, poklopljenog. Luk odmah posoliti jer tako se brze dinsta i lakse omeksa. Kada je luk gotov, staviti cele komade dzigerice, ako treba jos posoliti, dodati biber i beli luk u prahu. Takodje drzati poklopljeno da bi se dinstalo u sopstvenom saftu. Dzigerica brzo bude gotova. Kada je i ona izdinstana dodati seckan vlasac i to je to.


Нема коментара:

Постави коментар