1. 7. 2015.

EXPRES LEPINJE


Opet verzija brzog testa koje je gotovo za 15 minuta. 
Dok se rerna zagreva na 250C vi za to vreme spremite 


- 300gr brasna
- 2 kasike pshilijuma
- 1/2 kasicice soli
- 1/4 kasicice pecivo praska
- 2 kasike ulja
- 300ml mlake vode


Sve suve sastojke pomesam zajedno, a ulje izrucim u mlaku vodu. Spremim tepsiju i cim se rerna ugreje , izrucim vodu sa uljem u brasno i sve brzo smesam varjacom. Pokvasim ruke i napravim 4 lopte . Poredjam ih na tepsiju i pritisnem da napravim lepinje. Svaka ima otprilike 180gr. Stavim u vec zagrejanu rernu i pecem priblizno 15 minuta. Ne bi trebalo duze i ne smanjujem temperaturu dok se peku. 


Eto, o cas posla gotove, a prelepe i divne hrskave korice, vazdusaste... idealne 

p.s.ako nemate pshilijum mozete staviti dve kasike ovsenih mekinja. Ako nemate ni ovsene mekinje onda samo dodajte dve kasike vise brasna.

6 коментара:

  1. G Jadranka, a koje ste brasno Vi u ovom receptu koristili? ��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Snežana, ne znam baš koje je tada bilo brašno u opticaju jer je recept iz 2015. godine, ali ja ih često pravim i koristim različita brašna. Može i 2-3 vrste ali gledam da tada samo jedna vrsta nije glutenska. Sada ima baš mnogo vrsta brašna, pa i onih mekih. Meni je trenutno najlepše od integralne spelte ali je jako fino i od meke spelte.

      Избриши
  2. Одговори
    1. Izvinjavam se sada tek vidim pitanje. Piše u tekstu da se rerna zagreje na 250C i trebalo bi da budu pečene kroz 15 minuta. Uglavnom kada dobiju lepu pečenu boju, gotove su

      Избриши