4. 3. 2015.

URNEBES



- 50gr ovsenih mekinja (dve pune kasike)
- 25gr psenicne mekinje (jedna kasika)
- 50ml belanca
- 1 puna kasika mladog sitnog sira 2%mm
- 1 puna kasika ajvara
- 1 kasika seckanih maslina
- 1 puna kasika seckanih stisnjenih prsa
- 1 kasika seckanog suvog vlasca
- kasikicu praska za pecivo
- so, biber, crni i beli luk u prahu

Sve sastojke dobro smesati. Ne mora nista posebno, sve moze zajedno. Ako je jako gusto dodajte malo vode da dobijete odgovarajucu gustinu kao za proju. Peci na 210C prvih 15 minuta, zatim smanjiti na 180C dok ne bude gotovo. Bolje je jesti hladnu jer u sredini bude zitka zbog ajvara i sira. Kada se ohladi onda se sve stegne i isusi. Ali i ako ostane vlazno, nije problem jer je takav sastav.

Нема коментара:

Постави коментар