15. 1. 2015.

RUSTICNA PITA SA PRAZILUKOM



Za testo: 
- 120 g speltino brašna 
- 70 g raženog brašna 

- 80g maslaca
- 50 ml vode


Za punjenje:
- 4 poriluk (oko 700 g)
- 3 kašike ulja
- 2 velika jaja
- 80 ml bademovog mlijeka
- 2 kriške dimljene prsute
- so i biber


1. Zamesite testo od navedenih sastojaka. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.


2.. Operite poriluk, uklonite višak zeleni i bele kriške isecite na tanke kriške. Dinstajte ih u tavi oko 20 minuta u ulju, sve dok se ne istope.
3. U posudu umutite jaja. Dodaj mlijeko, so, biber, iseći na trake trake prsutu i ostavite da se sve hladi.


4. Razviti tijesto na tepsiju za pečenje preko papira. Postavite punjenje u centru i preklopite rubove.


5. Pecite 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 ° C.


modifikovano.izvor:www.miamion.com

Нема коментара:

Постави коментар