15. 1. 2015.

ROGAC MAFINI



 125gr rogaca u prahu
- 150ml belanca 
- 75gr maslaca 
- 2 pipete stevie

- 2 žlice. nasjeckanih badema
- 1 žlica. brašna
- 1 žlica. arome konjaka
- 1 p.z.p.
- maslaca i brašna za kalupe


Namazite kalupe za mafini (6 komada) sa puterom i pospite brasno
Ulupati prvo belanca u cvrst sneg, zatim postepeno i polako dodajte ostale sastojke,


Podijeliti smjesu u kalupe. Pecite ih na  250C/8' . Poslužite toplo.
Kada bude peceno mozete u ciniju posebno usuti kasiku rogaca u prahu i sa mlakom vodom polako mesati da dobijete masu kao otopljenu cokoladu i sa njom mozete preko pecenih mafina preliti


modifikovano.izvor:www.miamion.com

Нема коментара:

Постави коментар