11. 9. 2014.

MALABAR PROJA





- 1 jaje
- 250gr griz od kamuta
- 60gr putera
- 50ml kiselog mleka
- 1 solja iseckanog malabar spanaca
- so
- p.z.p.
- 150ml voda




Prvo bi da kazem da mi uopste nije jasno zasto se ova biljka zove spanac kad nema ni jednu zajednicku osobinu sa spanacem. 

Iseckati sto sitnije malabar. On je prilicno sluzav, tako da na kraju dok se isecka dobije se samo jedna zelena masa jako sluzava. U blender usuti iseckan malabar, jaje, puter, kiselo mleko, so, 150ml vode. Kada se sve izmiksa dobije se zelena masa. izruciti je u posudu, dodati griz i p.z.p. Dobro promesati da se dobije gustina koja polako spadne sa kasike (isto kao i za druge projice). Usuti u modlu, posuti nekim zrnevljem  i peci na 220C/20' .
Od ove kolicine smo nas troje imali za dorucak uz kiselo mleko, kulen, masline.

Нема коментара:

Постави коментар