23. 9. 2014.

KOTLETI SA PRAZILUKOM
Da li je praziluk rado viđen na vašoj trpezi? Kod nas jeste. Čak se trudim da ga ignorišem u prodavnici, jer bi mogla da ga spremam svakodnevno na bezbroj načina. Praziluk kao varivo je jako ukusan, ali ne "drži" dugo. Nekoliko sati i ponovo se osjeća glad kao da smo preskočili ručak. Danas sam udružila divno meko sočno meso i praziluk.

- 3 velika praziluka - 12 kotleta - 15ml ulja - so, biber, začini
Na vrelom ulju isječene kotlete proprziti sa obje strane. Dok se prže posoliti ih i začiniti sa biberom i crnim i bijelim lukom u prahu. To meso bude brzo gotovo jer je meko. Kada ste ga propržili sa obje strane, izvadite ga u činiju i ostavite po strani. U to ulje ubacite praziluk koji ste isjekli na krupnije kocke. Neka se prži dok ne spadne i ne posatne staklast. Ako niste mnogo posolili meso, trebaće da posolite i praziluk. Kada je praziluk postao staklast, vratite propržene kotlete u praziluk, promješajte, provjerite da li treba još začiniti ili doliti malo vode da ne zagori. Smanjite na slabiju temperaturu, poklopite i neka se krčka neko vrijeme dok se praziluk skroz ne istopi.
Oko ovog jela vam ne treba puno vremena jer zaista sve bude brzo gotovo. Nama odgovara jer je fino i sutradan za ponijeti. Čak mislim da je sutradan jos ljepše i sočnije.

Нема коментара:

Постави коментар