03.11.2017.

HUMUS SA CVEKLOM




Ovo je jedna mala mera jer je bilo malo leblebije, a hteli smo baš sa cveklom.

- 100gr skuvane leblebije
- jedna mala cvekla ili deo od neke veće
- 1 kašika ulja
- 1 puna kašičica tahini
- 1 čen belog luka
- 1/4 kašičice senfa
- so, biber
- sok od limuna po ukusu


  • Kad kuvam leblebiju, volim odmah da je začinim sa malo soli, bibera, peršun lišća, lovor. Bude ukusnije, nego kada se samo kuva u vodi.
Skuvanu leblebiju procedim i sačuvam vodu dok ne završim blendanje. Sipam je u blender zajedno sa začinima. Limuna nacedim po ukusu, a vode dodajem do željene gustine. 

Cveklu narendam na sitno rende i pomešam špatulom sa blendiranom leblebijom. Ostavim desetak minuta da se ukusi sjedine, promešam par puta za to vreme. Odličan i zdrav namaz.

Нема коментара:

Постави коментар