1. 11. 2017.

BROKULI POTAŽ


Brokuli najviše volim sirov u salati ali često ga spremam i termički obrađenog. Večeras je jedna od tih varijanti ovaj divni ukusni potaž gde preovladava baš brokuli. Upotrebljeno je zamrznuto povrće. U pakovanju je bilo brokuli, karfiol, šargarepa (nju sam izvadila), žuta i crvena paprika. Vi naravno možete i sveže da upotrebite.

- 200gr smrznute mešavine povrća
- meso od bataka bez kosti i kožice
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- šaka španaća
- 1 kašika seckanog lišća peršina
- so, biber
- kašika ulja
- voda 


Glavicu crna luka očistiti i iseckati na sitne kockice. U zagrejano ulje propržiti crni luk dok ne bude staklast, zatim dodati iseckano meso. Kada se prodinstalo dodati španač da se i on malo proprži i spadne. Kada je španać spao dodati ostalo povrće osim belog luka. Naliti vode ali ne previše da ne bi posle bio bistar potaž. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ako je meso od piletine, sve će biti brzo skuvano.


Pre nego sipate u blender, odvadite malo tečnosti da se ne bi desilo da je bilo previše. Kada ste izblendali dodajte beli luk koji ste rendali na sitno rende. Beli luk stavljamo na kraju jer sam želela da zadrži svoj miris i ukus. 


Нема коментара:

Постави коментар