30. 10. 2017.

KREM SUPA OD PEČURAKA



Postoje neka jela koja možemo da upotrebimo višenamenski, baš kao što je to krem supa. Tek kada smo stigli do vanrestrikcije shvatili smo da je ova divna krem supa idealna i za preliv testenine za ručak. 

-1 manji praziluk
-1 keleraba

- 1 manja zelena tikvica

- šaka sušenih pečuraka

- kašika seckanog peršuna
- ravna kašičica senfa
- so, biber

- 1/2 kašičice crni i beli luk u prahu
- kašika ulja
- vode po potrebi

Očišćen i opran praziluk iseckati na kolutiće. Opranu i oljušćenu kelerabu iseckati na kockice ili tanke kolutiće. Tikvicu opranu  iseckati na malo krupnije kocke. Pečurke potopiti u mlakoj vodu da odstoje dvadesetak minuta.



Zagrejati ulje i propržiti praziluk pa dodati kelerabu, a posle nekoliko minuta pečurke proceđene i tikvicu. Dodati ključali bujon od povrća ili provrelu vodu, tek toliko da povrće ogrezne u vodi. Promešati, dodati so i poklopiti. Ostaviti da se kuva na nižoj temperaturi oko petnaestak minuta.


Kada je supa skuvana, odvaditi deo tečnosti i sačuvati za blendanje, kako bi bili sigurni da vam krem neće biti jako bistar. U blender ubaciti skuvano povrce i dodati biber, seckano lišće peršina, crni i beli luk u prahu. Višak tečnosti koji ste odvadili iz supe, postepeno dodajte u blender kako bi dobili gustinu malo gušću nego smesu za palačinke.


Нема коментара:

Постави коментар