24. 10. 2017.

DIMLJENA PILETINA I SEZONSKA SALATA



E sada je već lakše za večeru jer se izbor proširio kada je povrće u pitanju. Više ne brinemo o bojama, već spremamo sebi to što želimo. Odlučila sam se za svežu salatu i dimljenu piletinu, tačnije, dimljeno belo meso. Prvo je polubareno pa tek onda dimljeno. Ukus je odličan. Nema aditiva , samo vrlo malo soli i kratkog je vremenskog roka. Vakuumski je pojedinačno pakovano i kada se otvori treba potrošiti za 2-3 dana. To mi sve govori da aditiva zaista nema.


U salati ima svega što smo našli u frižideru

- mala zelena tikvica (cukini)
- šaka čeri paradajza
- 1/2 šargarepe
- kriška zelene paprike
- kriška žute paprike
- kriška naranđaste paprike
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje maslinovo
- sok od 1/2 limuna

Tikvicu sam oprala i narezala na rezač za tikvice i šargarepu. Paprike sam iseckala na kockice, a šargarepu natrela na krupno rende. Sve  u činiju, posolila, pobiberila, usula ulje, nacedila limun i sve promešala. 

Ipak je ovako mnogo lepše kada izbor povrća nije ograničen. Sa ovakvim izborom nemate osećaj da ste na posebnoj ishrani, sada je sve dozvoljeno ali samo treba voditi računa o kombinacijama.


Нема коментара:

Постави коментар