- 2 šolje pšenice (ili neke druge žitarice) potpoljene preko noći
- 1 veća šargarepa
- 1-2 stabljike celera
- 1 šolja badema (namočenih)
- 1 šolja oraha
- šaka sušenog paradjza
- 1 luk,1 režanj belog luka
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 kašika agavinog sirupa,1 kašika limunovog soka ,1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašičica origana ,½ kašičice ruzmarina
Prvo dobro sameljite bademe i orahe. Potom sameljite pšenicu,dodajte bademe i orahe zatim povrće, dobro izradite u procesoru hrane, a zatim dodajte preostale sastojke. Ako vam se čini da je smesa presuva, možete dodati malo vode. Kad su se svi sastojci dobro sjedinili, oblikujte veknu i stavite je u dehidrirator na 40°C oko 6 sati. Zatim maknite podložak (ili papir) na kojem se sušila, okrenite veknu ,stavite je na policu bez podloške da se suši još 2 sata.
izvor:tinkturedrsulca.com
izvor:tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар