13. 4. 2016.

PITA OD JABUKA SA KARAMEL PRELIVOM


Kora:
½ šolje badema
½ šolje oraha
1 šolja grožđica
prstohvat soli
Priprema:
Sastojke izradite u procesoru hrane (blenderu) da dobijete homogenu smesu. Od nje oblikujte koru za pitu i stavite je u frižider na nekoliko sati da se stvrdne (opcionalno).
Punjenje:
4-5 jabuka
šačica grožđica
1 kašičica cimeta
4 kašike agavina sirupa
Jabuke naribajte te ih pomešajte sa ostalim sastojcima. Napunite koru. Nakon ovog koraka možete staviti pitu u dehidrator na 2-3 sata da se ukusi bolje prožmu i sjedine, ali možete i preskočiti ovaj korak.
Karamel:
7-8 svežih urmi
¼ kašičice vanile u prahu
1 čaša vode,¼ šolje seckanih badema (namočenih)
Sve sastojke dobro izradite u blenderu do glatkog homogenog karamela. Njime prelijte punjenje od jabuka.

Нема коментара:

Постави коментар