14. 12. 2015.

VOĆNA SLADOLED TORTA - Dr Šulc

addtext_com_MDgyNjA5NjU5MzQ

Ovaj predivni, letnji kolač je savršen za dvorišnu atmosferu bez kuvanja na vrelom danu. Kada iznesete ovu zamrznutu lepoticu, svi će se naći u čudu.
Sastojci:
Sladoled
400 ml svežeg sirovog kokosovog mleka
1/4 šolje sirovog prirodnog zaslađivača (agave, javorov sirup…)
1 banana
Braon kora
1/3 šolje oraha
1/3 šolje sirovog ovsa
2/3 šolje urmi (datulje)
2 kašike mlevenog rogača
Voće
Bilo šta sveže ili zamrznuto šta imate ili volite, oko 2 šolje
Priprema:
Pripremite posudu za tortu. Pronađite činiju u koju može da stane oko 6 šoljica, ili koristite malu modlu za kolač u obliku kupole i obložite je sa folijom. Alternativno možete jednostavno uraditi ov koristeći normalnu modlu za tortu. Poređajte sa strane modle za tortu ili činije sa izabranim voćem.
Sladoled
Blendajte sve sastojke dok ne postane glatko. Sipati u modlu ili u vašu činiju i staviti u zamrzivač da očvrsne na oko 3 do 4 sata.
Braon kora
Stavite orahi, ovas i kakao u blender i pulsirajte dok ne postanu brašno. Dodajte urme i blendajte sve dok smesa ne počne da se drži zajedno. Postavite na „vrh“ vaše sladoled torte (to će postati dno kada je okrenete kasnije). Stavite u frižider na oko sat vremena. Zatim pažljivo izvadite tortu na tanjir i skinite folije. Ukrasite po želji, secite u kriške, i malo odmrznite pre jela.
izvor: tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар