13. 12. 2015.

MANDARINA TORTA SA KREMOM OD LIMUNA - Dr Šulc

addtext_com_MDUwNTUzNTg3ODA
 Možda ste mislili da nikada  nećete koristiti kurkumu za desert, ali je to ono što daje začin kremu svetlo žute boju. Oporost od limuna i suptilna slast od mandarine savršeno su balansirati jedno sa drugim.
Sastojci:
Kora
3 srednje šargarepe, izrendane
4 mandarine, oljuštene
1/3 šoljice urmi (datulje)
4 supene kašike kokosovog ulja
Šaka oraha
Krem od limuna
1 šolja indijskih oraha, natopljenih najmanje 2 sata
Sok od 2 limuna
2 supene kašike tečnog prirodnog zaslađivača (agave, javorov sirup…)
4 supene kašike kokosovog ulja
Samo onoliko vode koliko je potrebno da bi se smesa dobro izblendala
Kurkuma
Priprema:
Korak1: Prilikom obrade šargarepe omogućite da što više soka prilikom rendanja bude istisnuto. Pomešajte sve sastojke za koru u blenderu, i blendajte sve dok se sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte u oblik po želji. Ako je kora previše vlažna, dodajte malo više oraha ili alternativno dehidrirajte par sati.
Korak2: Da biste napravili krem od limuna, blendajte sve osim kokosovog ulja. Kada masa bude glatka, dodajte kokosovo ulje. Da posvetlite boju dodajte malo kurkume u prahu. To zaista zavisi od toga kakvu boju ili koji „đumbirasti“ukus želite da postignete. mi vam predlažemo oko 1/2 kafene kašičice.
Korak3: Počnite sa šslojem od šargarepe, i stavite „grumen“ krema na vrh. Izgradite svaki od slojeva na koji god način želite. Pospite odozgo sa brusnicom i orasima.
izvor: tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар