14. 12. 2015.

ČIZ KEJK OD NARANDŽE - Dr Šulc

addtext_com_MDkxNzM0NjgxODY
Ova živopisna torta ima duboke, bogate boje koje su ugodne oku, sa izgledom koji je baš kao i ukus – vrlo ugodan. Kora od oraha i grožđa je ispod narandžastog čizkejk sloja, a borovnica preliv je na vrhu.
Sastojci:
Kora
2 šolje sirovih oraha
1 šolja urmi (datulje) ili suvo grožđe
prstohvat soli
Narandžasti čizkejk
3 šolje indijskog oraha
3/4 šolje sveže ceđenog soka od pomorandže
1/2 šolje agave/javorov sirup
1/2 šolje istopljenog kokosovog ulja
Sok od jednog limuna
Kora od svih pomorandži koje ste iscedili
prstohvat soli
Sloj od borovnice
2 šolje organske borovnice (može i zamrznuta smrznuto)
1/4 šolje narandže čizkejk smeše
Priprema:
Da biste napravili koru: Blendajte orahe i suvo grožđe/urme u vašem blenderu dok orasi postanu mrvice a smesa se drži zajedno kada ja pritisnete. Nanesite je u vidu sloja na dno modle za tortu i stavite u frižider. Da bi ste napravili narandžasti čizkejk: Blendajte sve sastojke (osim kora od pomorandže) u vašem blenderu (većom brzinom) dok smesa ne postane veoma glatka, a zatim dodajte koru od narandže sa kašikom. Rezervišite 1/4 šolje ove mešavine za preliv od borovnice – sipajte ostatak na vašu koru i stavite u zamrzivač.
Da biste napravili sloj od borovnice: Blendajte borovnice i 1/4 šolje mešavine čizkejka u vašem blenderu dok ne postane kremast, ali i dalje sa malim komadima borovnice radi teksture. Nanesite u vidu sloja preko čizkejka i držite u zamrzivaču ili frižideru preko noći. Ako možete čekati dan – torta je najbolja posle 2 dana (i ne zamrznuta, naravno) Uživajte u kriškama od pomorandže i borovnice!
izvor: tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар