- 80gr glutena
- 250gr sitnog sira 2%mm
- 2 kasike pune gustina
- 2 kasike pune protein praha
- 4 kasike ovsenih mekinja
- 2 kasike mleveni lan
- so, malo zacina
- 1 kasika suvog kvasca (moze i svez)
- 1 kasika maslinovog ulja
- 100ml mleka 2%mm
Dok sam cekala da se testo podigne, dosla mi je ideja da bi mogla nesto napraviti od tog testa da ne budu samo obicne zemicne ili vekna hleba. Imala sam u frizideru mesnu strucu , a setila sam se mog pleha za Mini Monkey Bread, pa je recept krenuo u tom pravcu.
Mesnu strucu sam isekla na kocke velicine 1,5x1,5x1,5cm, a testo sam kidala velicine ping pong loptice i na dlan ga prstima druge ruke tanjila i u sredinu stavljala kockice mesne struce i sve fino zatvarala kao cuftu i redjala u kalupe za Monkey Bread. Redjala sam dok sam imala testa, tako da sam dobila 30 loptica.
Prvo je stajalo prekriveno krpom na sobnoj temperaturi 1/2h i stavila sam u zagrejanu rernu na 180C. Nisam gledala na sat koliko se vremenski peklo, ali sam pekla dok nije dobilo lepu pecenu boju. Testo je fino naraslo i to me je obradovalo, jer od brasna bilo je samo ovsenih mekinja.
Dobila sam 6 mini hleba i po mojoj racunici mogli bi pojesti 2 u toku dana. Moj dorucak je bio jedan hleb i solja kefira. To je bilo sasvim dovoljno, ne znam da li cu uspeti da pojedem i drugi u toku dana ali ako ne, ostace mi i sutra za dorucak. Znaci da su bas izdasni. Posto sam ja ovo juce pekla, a danas jela, mogu da kazem da su preukusni sutradan jer nemaju od cega da se osuse jer ih sir i mekinje drze vazdusastim.
Нема коментара:
Постави коментар