16. 8. 2018.
8. 8. 2018.
TELETINA U SAFTU OD KISELE PAVLAKE
Ovo ja zovem gospodski doručak. Dan ranije se spremalo za goste, a za
sutra ako ostane, idealan je doručak za
hronere. Ovo je bilo spremljeno za 5 osoba, a vi smanjite količine ili povećajte za vaše potrebe.
-600gr teleće meso za biftek
(to sam ja imala, može i neko drugo meso bez masnoće)
- 300ml kisele pavlake
- 100ml ulja
- 1 veći crni luk
- 4 čena belog luka
- so, biber
- seckano lišće peršina
- vode po potrebi
Mogla sam da isečem 12 tanjih šnicli jer je bio takav komad mesa. Pržila
sam meso u šerpu u koju će se kuvati saft, jer tako izbegnem prskanje ulja na
sve strane. Svo meso sam kratko pržila sa obe strane i ređala ga na tanjir.
U to isto ulje sam dinstala posoljen
crni luk iseckan na kockice, može i na režnjeve. Kada postane mekan, dodam
kiselu pavlaku, biber, beli luk na sitno rende narendan i malo vode.
U taj saft vratim proprženo meso i
fino ga poređam u šerpu. Meso treba da bude svo u pavlaci. Kad provri, smanjiti
ringlu na slabiju temperaturu i pustiti da se tako krčka oko 40 minuta. Vreme
zavisi od vrste mesa. Ako bi to bila piletina, dovoljno bi bilo 20 minuta. Ako
je to deo od krmenadle, onda neka se krčka sat vremena.
Uz ovo divno jelo je bio i cušpajz od kelerabe za nas, a za goste od
krompira.
Пријавите се на:
Постови (Atom)