8. 11. 2015.

ĆUFTE SA ŠARGAREPOM




- 100gr sargarepe
- 200gr sitno mleveno meso
- 1 puna kasika seckanog persuna
- so, biber
- crni i beli luk u prahu
- 1 kasicicu seckanog vlasca


Sa sargarepom jos nisam pravila, pa eto danas imamo i takve. Dopale su nam se mnogo, bas su nekako posebne, a mi bas volimo sargarepu.

Kada pravim cufte sa povrcem uvek mi je mera da povrce i meso budu u istoj zapremini. Znaci, ne mislim da budu iste tezine!! Meso je mnogo teze od povrca, pa zato treba uglavnom uvek duplo vise mesa nego povrca.


Sargarepu na krupno rende narendati. Meso bi bilo najbolje da bude sto sitnije samleveno jer tako ce se brze ispeci u rerni. Sve sastojke sjediniti, dobro izmesiti i vlaznim rukama oblikovati kugle i redjati na papir za pecenje na tepsiju. Kada ih poredjate na papiru, samo ih odozgo prstima pritisnite da se oforme cufte. Pekla sam u zagrejanoj rerni na 210C dok nisu dobije finu pecenu boju. Moze da se pece i u kalupima za mafine.






Нема коментара:

Постави коментар