21. 7. 2015.

INTEGRALNE ZEMICKE


Ne rastajem se ja tako lako od mog brzinskog testa. Moji momci vole najvise za dorucak, sendvic u lepinji, bas od ovog brasna. Volim i ja da im spremim jer znam da svako jutro jedu svez i zdrav hleb. Obojica obozavaju miris pecenog crnog luka u lepinji, tako da mi to olaksava posao, sve se sprema odjednom.


- 350gr integralnog brasna
- 300ml vode
- 1 kasicica pecenog luka u prahu
- 15gr pecivo praska
- 1/2 kasicice himalajske soli
- 30ml maslinovog ulja


Na fotografiji mozete da procenite koja je to gustina testa u pitanju. Sve sastojke usuti u ciniju i poceti sa pripremom tek kada se rerna ugreje na 250C ili 480F. Da napomenem testo je lepljivo i takvo treba da bude. Samo ne sme d abude testo bistro, ali lepljivo treba. Zato lepinjice oformite u lopticu obavecno sa mokrim rukama. Ja sam dobila 6 lopti od ove kolicine jer moji sinovi vole da im sendvici budu mali. Dvoumim se jos uvek da li su to onda zemicke ili lepinje. Ali nije ni bitno, vazno da su savrseno ukusne. 


Mozete lopte ili lepinje da redjate na papiru ili na brasnjavoj tepsiji. Od prilike bi trebale da budu gotove najkasnije za 20 minuta. Vi to vec mozete videti po boji korice kada je gotovo. Ako je struja dobra i ako su lepinje tanke to bude gotovo i za 15 minuta. Posipanje sa susamom je vas izbor.


4 коментара:

  1. Анониман3.4.18. 11:04

    Recepti su Vam divni. Zamotavate li ih nakon pečenja? izgledaju mehano, moje su ispale vaš tvrde... Stela.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Korica bude tvrdja kad se izvadi iz rerne ali kad se ohlade budu mekem Tek kad se ohlade zatvorim ih u kutiju.
      Ako su ti ispale tvrde to je ili zbog brasna ili zbog duzine pecenja.Testo mora da bude lepljivo i oblikuje se mokrim prstima, a pece se dok se ne uhvati korica.
      Da li ti je bilo tvrdo testo?

      Избриши
  2. Анониман3.4.18. 13:21

    Speltu (integralnu) sam koristila, jer mi godi, s tim da nisu bile ni tvrde niti mekane da se onako razliju, ja sam mislila taman, međutim vjerujem da ste u pravu, probat ću ponovo sutra, sa mekšim tijestom, hvala Vam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda je tvoja rerna bolja od ovih nasih. Prati, mozda treba pre da izvadis iz rerne jer i u rerni se osuse ako se peku malo duze

      Избриши