21.07.2015.

INTEGRALNE ZEMICKE


Ne rastajem se ja tako lako od mog brzinskog testa. Moji momci vole najvise za dorucak, sendvic u lepinji, bas od ovog brasna. Volim i ja da im spremim jer znam da svako jutro jedu svez i zdrav hleb. Obojica obozavaju miris pecenog crnog luka u lepinji, tako da mi to olaksava posao, sve se sprema odjednom.


- 350gr integralnog brasna
- 300ml vode
- 1 kasicica pecenog luka u prahu
- 15gr pecivo praska
- 1/2 kasicice himalajske soli
- 30ml maslinovog ulja


Na fotografiji mozete da procenite koja je to gustina testa u pitanju. Sve sastojke usuti u ciniju i poceti sa pripremom tek kada se rerna ugreje na 250C ili 480F. Da napomenem testo je lepljivo i takvo treba da bude. Samo ne sme d abude testo bistro, ali lepljivo treba. Zato lepinjice oformite u lopticu obavecno sa mokrim rukama. Ja sam dobila 6 lopti od ove kolicine jer moji sinovi vole da im sendvici budu mali. Dvoumim se jos uvek da li su to onda zemicke ili lepinje. Ali nije ni bitno, vazno da su savrseno ukusne. 


Mozete lopte ili lepinje da redjate na papiru ili na brasnjavoj tepsiji. Od prilike bi trebale da budu gotove najkasnije za 20 minuta. Vi to vec mozete videti po boji korice kada je gotovo. Ako je struja dobra i ako su lepinje tanke to bude gotovo i za 15 minuta. Posipanje sa susamom je vas izbor.


Нема коментара:

Постави коментар