Evo i ja sam resila da uslikam moj hleb iz mikrotalasne. Posto sam se malo zasitila griza, prelazim malo na hleb i sendvice. Mnogo je dobar, ustvari odlican je. Dobila sam 5 ovakvih parcadi i skroz je dovoljno za jedan dorucak. Mozda je cak i mnogo. Danas nisam nesto gladna, pa je za mene mnogo. Moglo je biti i 6 parcadi, da sam se potrudila da tako isecem, ali nisam razmisljala da bi bilo dobro napraviti 3 sendvica.
- 50gr ovsenih mekinja (2 kasike pune)
- 1 jaje ili 2 belanca
- 1 puna kasika kiselog mleka
- malo soli, samo da da ukus
- na vrh noza crni luk pecen u prahu*
- ravna kasikica seckanog vlasca*
- na vrh noza kurkuma*
- 1/3 kasikice praska za pecivo
*Odmah da napomenem da mozete izostaviti kurkumu, vlasac i crni luk... oni su tu samo da daju bolji ukus ali slobodno spremite bez njih. U prvoj fazi dukana ide 1,5 kasika mekinja ovsenih, u drugoj fazi idu 2 kasike.... A na hrono ishrani jedete koliko volite....
Sve dobro smesati u vecu solju ili ciniju i peci u mikrotalasnoj na najjace na 3 minuta. Svakako morate sami proveravati vreme, jer svi imamo drugacije mikrotalasne, a i struja je drugacija. Posto je ovo hleb, onda treba da se hleb dobro ispece, ne kao kada pecemo kolac da ostane socno. Nije problem dokuciti kada je peceno jer se vidi golim okom a i kada prstom pritisnete nije elasticno kao za kolac.
Secete kada se skroz ohladi. Mnogo lep ukus, potpuno isti kao "pravi" hleb. Arome koje sam ja dodala uopste nisu neophodne, ali eto ja sam uvek znatizeljna "sta bi bilo, kad bi bilo"...
Ovo je moja solja u kojoj ja pecem sve sto mi treba od hleba i kolaca u mikrotalasnoj. Idealna je. Kada se ispece, hleb bude precnika 9cm a visine negde priblizno 5cm.
A ovako izgleda hleb iz te solje
A ovako su to Maje Zmaje uradile na svoj nacin uz male promene
Uspelo mi je...fenomenalan ukus...hvala ti za ideju I recept...<3
ОдговориИзбришиE bas mi je drago
ИзбришиOvo je genijalno! Do sada smo uvijek nailazile na recepte sa kokosovim i bademovim brašnom ili nekom gotovom smjesom pa nam se nije dalo isprobavati! Vaš recept smo isprobale odmah, a evo i rezultata: http://majezmaje.blogspot.com/2015/03/u-kuhinji-pecivo-iz-mikrovalne.html! Hvala Vam puno!
ОдговориИзбришиMaje Zmaje hvala vam na poverenju. drago mi je da vam se dopao recept i to me veoma raduje. Vi ste imali slobodniju varijantu, pa ste mogli da stavite i lan. Moj recept je radjen za potrebe dukana, pa sam bila ogranicena iskljucivo samo na ovsenim mekinjama.
ИзбришиPosto se ne pokazuju linkovi u komentaru, ubacicu vas hlebic i propraticu ga sa linkom vaseg bloga.
Pozdravljam vas i hvala na poverenju
Puno Vam hvala još jednom! Upravo smo vidjele i objavile Vaš komentar! :)
Избришиjoj meni nece a tako sam se radovala,jel treba mikserom umutiti belanjak
ОдговориИзбришиAnja ne treba mikserom. Sta se desilo, kako ti nije uspelo? Da li je mozda mekano ili tvrdo ili sta?
Избришиskupilo se skroz,neznam.bjelanjak,malo soli,malo pras.za pecivo i dve kasike mekinja zobenih,dukan dijeta
ИзбришиAnja, mislim da si drzala u mikrotalasnu duze nego sto treba. Kada prodje minut ti probaj prstom da vidis da li s elepi. Ako je jos "zivo" produzi na jos minut ili 1/2 minute. Hleb treba da bude onako kao mafin po mekoci, pa kada s eohladi on onda se jos stegne i bude dobar za secenje, kao sto vidis na slikama
ИзбришиUradi tacno kako pise u receptu i nemoj kiselo mleko da zaboravis
Избришиda,moguce je.sutra opet dok god ga nenapravim odustati necu bas mi se svidja cak i ovako malen je super ukusan,hrskav. . .a da mleko kiselo sam zaboravila
ОдговориИзбришиAjde srecno, javi mi ako bude problem i dalje, da pomognem ako mogu.
ИзбришиPozdarv
Poštovana g.Jadranka! sretna sam što pratim vaš blog i ove izvaredne rp. jako razumljive i prilagođene raznim načinima prehrane.Dukanovi kruhovi i tijesta koja sam višekratno isprobala i sada su u redovitoj upotrebi su fantastični,jednostavni.Izvlačim rp. i za Hronovu prehranu makar nemam problema ali ih smatram jednostavno zdravim.Hvala vam što vas mogu pratiti ,l.p Zdenka Lejo iz Splita
ОдговориИзбришиZdenka mnogo vam hvala na divnim recima. Drago mi je da vam moji recepti mogu biti od pomoci. Nikako da stignem da ih sve prebacim, jer ima puno recepata koji su u isto vreme i za hrono i za dukana.
ОдговориИзбришиHvala vam, lep pozdrav i vama iz Toronta