Prva verzija nekog novog recepta za slatke keksice. Agava sirup je blaga varijanta i moze se lako prevariti, pa da testo uopste ne bude slatko.
- 150gr putera (sobne temperature)
- 2 jaja
- 1/2 kasikice cimeta
- 1/2 kasikice djumbir u prahu
- 1/4 kasikice anis u prahu
- 250ml agava sirupa
- 100 ml badem mleka
- Integralno brasno (prosejano na sitno sito)
- 1/4 kasicice soli
Ja sam sve usula u stoni mikser i mesila sa dokatkom za gusto testo. Polako sam dodavala brasno dok je mikser radio na sporoj brzini. kada se sve sjedinilo, prebacila sam testo na radnu povrsinu i jos malo rukom mesila uz malo dodatka brasna. Testo treba da ostane meko ali da se ne lepi za ruke. Razvila sam ga oklagijom na 1/2cm debljine i vadila modlicama i redjala na tepsiju. Pekla sam na 180C/20min
p.s.keksi su za van restrikcije zbog agava sirupa. Ali ako stavite steviu, onda mozete posle dorucka da gricnete koji keksic...
Нема коментара:
Постави коментар