- 150ml belanca (~5 belanca)
- 200ml na rende cvetovi brokuli
- so himalajska
- kasika vlasca
- biber, crni i beli luk u prahu
Mlad brokuli izrendati na rende samo cvetove. Drske mozete ubaciti u corbu. Ja koristim belanca iz tetrapaka i ta belanca su vec sama po sebi skroz bistra, pa nema potrebe uopste da ih izmutite. Pomesati narendan brokuli sa belancima i svim zacinima. Poprskati sa sprejem tiganj za palacinke, blago zagrejati na 1/3 toplote, izruciti i ravnomerno rasporediti po tiganju. Ostaviti da se na slaboj vatri pece ~10' . uzeti drugi tiganj, poprskati ga sprejem, blago zagrejati i prevrnuti na njega gornju stranu omleta i staviti da se pece istim sistemom kao i donja stana.
To je bila vecera moga sina, uz to je imao mesanu salatu, koju on inace obozava (paprika, krastavac, mladi luk, zelene maslinke, ljuta zelena papricica, maslinovo ulje, vrlo malo balzamika).
Meni su ovakvi omleti vrlo cesto rucak ali ja jedem sa mix zelenom salatom.
Нема коментара:
Постави коментар