14. 9. 2014.

OMLET BOK CHOY


- 150ml belanca (5 belanca)
- 500ml iseckanih bok choy
- zacini

Prvo u tiganju na malo ulja i zacina proprziti iseckan bok choy dok ne uvene. Smanjiti temperaturu na laganu vatru i ravnomerno rasporediti prodinstano povrce po tiganju. preko preliti belancima i ostaviti da se polako pece donja strana. Ja koristim belanca iz tetrapaka i ta ne treba da se mute. Ako koristite belanca od celih jaja onda vrlo blago ulupajte ih ali da ne dobijete penu. Kada je donja strana pecena, uzeti drugi tiganj, namazati ga i ugrejati i preokrenuti brzo u njega omlet da bi se gornja strana nasla dole u tiganju. Kada je i donja strana pecena omlet je gotov.Uz omlet je bila i zelena salata i to bi bila idealna vecera.



A ovako izgleda bok choy. Ovaj sto ja koristim je visine do 10cm. Ali vi mozete da koristite i lisce blitve naseckane na sitno.




Нема коментара:

Постави коментар